This is us

Σωσάννα Καρδάτου

Ξεκίνησα την πορεία μου μέσα από διάφορες μορφές τέχνης καθώς η ελευθερία της έκφρασης ήταν πάντα ο προσωπικός μου οδηγός.

Η αγάπη για τα παιδιά ήρθε αβίαστα! Αγαπώ να τους παρατηρώ κι όσο περνούσαν τα χρόνια ενίσχυα την εμπειρία μου μέσα από διαρκείς επιμορφώσεις στην ψυχολογία του βρέφους, του νηπίου, των γονέων και των δασκάλων καθώς και στις σύγχρονες παιδαγωγικές. Ήθελα να δημιουργήσω ένα ασφαλές πλαίσιο, φτιαγμένο με μεράκι και όλες τις προδιαγραφές ώστε τα παιδιά να μπορούν να ξεδιπλώνουν κάθε πλευρά του εαυτού τους, ελεύθερα και αυθεντικά, όπως η φύση τους. Να κατακτήσουν καινούριες εμπειρίες, να εξερευνήσουν και να μάθουν με βιωματικό τρόπο, να πειραματιστούν, να συνεργαστούν και να ανακαλύψουν την αυτοεικόνα τους και τον κόσμο! Στα εφόδια μου μετράω τα 26 χρόνια και τα χιλιάδες παιδιά που πέρασαν από τα χέρια μου, τις εκπαιδεύσεις και τις αγκαλιές γονέων και παιδιών που μεγαλώνουμε και εξελισσόμαστε μαζί.

Γιάννης Εμερτζίδης

Έχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια στον τομέα της διαφήμισης και του consulting και 10 χρόνια παράλληλα στην εκπαίδευση, ήθελα πάντα να χρησιμοποιήσω την εμπειρία και τη γνώση μου τόσο επιχειρηματικά όσο και πρακτικά σε κάτι πολύ δημιουργικό. Η καθημερινή επαφή με το σχολείο μου έδωσε τη δυνατότητα ​να καταλάβω ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Και όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, μεγαλώνει, εξελίσσεται, μαθαίνει, και προσαρμόζεται απέναντι στις ανάγκες και τις προκλήσεις που καθημερινά δημιουργούνται. 
Δουλεύοντας με μεγάλη όρεξη,  προσοχή και συνέπεια λοιπόν, δημιουργούμε καθημερινά το πλαίσιο μέσα στο οποίο τα παιδιά και οι γονείς νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά και ακολουθούν με ενθουσιασμό το καινοτόμο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και όλες τις μικρές και μεγάλες εκπλήξεις που συχνά ετοιμάζουμε.

Filiv Margariti.jpg

Φιλιώ Μαργαρίτη

To πάθος μου από μικρή τα παιδιά, ο κόσμος τους, η εξέλιξή τους. Σπούδασα Ο.Δ.Ε. στο ΠΑΜΑΚ κι εστίασα από την αρχή σε εκπαιδευτικές μονάδες. Χρόνια σε κατασκηνώσεις, διοργανώσεις εκδηλώσεων για παιδιά κ.α. ''διάβαζα- άκουγα'' τη μοναδικότητα του καθενός και δημιουργούσα συνθήκες για να εξελιχθεί το καθένα με τις δεξιότητες του. Αποτελεσματικός Γονέας, εκπαίδευση Μοντεσσόρι, διοίκηση μονάδων των 0-5 είναι κάποιες από τις εκπαιδεύσεις που διάλεξα σαν εφόδια. Στην οικογένεια του ''Μητέρα'' έχω ρόλο επικοινωνιακό-συντονιστικό, συμβάλλοντας κι εγώ σε όσα οραματιζόμαστε! Δίνοντας τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά και μέσα από τα δικά τους μάτια, μαθαίνω όλα αυτά που μου αρέσουν κι αναζητώ νέους τρόπους, εκπαιδεύσεις κι εφόδια για μένα. 

Garefalia Aggelaki.jpg

Γαρεφαλιά Αγγελάκη

Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου

Το 2018 αποφοίτησα απ’ το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Γυρνώντας πίσω στον χρόνο, το μυαλό μου σταματάει σε μια χαρακτηριστική ερώτηση:

”Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;” κι απάντηση πάντοτε η ίδια: Νηπιαγωγός. Μεγαλώνοντας συνειδητοποιούσα πόσο σημαντικό ήταν να κρατήσω ζωντανό το παιδί που είχα μέσα μου. Εκείνο το παιδάκι που θα γυρνούσε από το σχολείο με μελανιές στα πόδια από τα παιχνίδια και με χαμόγελα στη ψυχή που κατάφερε και αισθάνθηκε, εκφράστηκε, προβληματίστηκε, πειραματίστηκε, έκανε δεσμούς και πάνω από όλα έμαθε πως να μαθαίνει. Με μεγάλη μου χαρά έχω την ευκαιρία μέσα από την οικογένεια του ΜΗΤΕΡΑ να ανοίξω την αγκαλιά μου στις μοναδικές παιδικές ψυχές που με περιμένουν κάθε πρωί στην τάξη.

Αναστασία Βαρβαλιού

Υπεύθυνη Παιδικών Τμημάτων

Παιδαγωγός προσχολικής αγωγής δημιουργίας και έκφρασης.

Η αγάπη μου για τα παιδιά είναι αυτή που με οδήγησε να δημιουργώ, να χτίζω, να ξεδιπλώνω και να εξελίσσω το χαρακτήρα και τις γνώσεις τους. Μέσα από την φαντασία, την ειλικρίνεια και την ευθύτητά τους, έχω ανοίξει τα φτερά μου και πετάω μαζί τους, σε ένα ταξίδι που μόνο αγάπη δίνει. Έμπνευσή μου τα δυο μου παιδιά, που με εφοδιάζουν με το πάθος να είμαι παρούσα και πάντα κοντά στα μικρά της καρδιάς μου.

Όλγα Τασοπούλου

Υπεύθυνη Βρεφικών Τμημάτων

Αποφοίτησα από τη σχολή Βρεφονηπιοκομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2014 ξεκινώντας το ταξίδι μου στον μαγικό κόσμο των παιδιών, όπως ήθελα από παιδί. Το 2018 εντάχθηκα στην οικογένεια του “Μητέρα”, όπου έμαθα να ψάχνω τον τρόπο να ενισχύεται η μοναδικότητα κάθε παιδιού μέσα στην ομάδα. Σημαντικά εφόδια για εμένα είναι οι εκπαιδεύσεις μου στον “Κύκλο της ασφάλειας”, τον “Αποτελεσματικό Γονέα - Gordon” και τη “Μοντεσσοριανή εκπαίδευση”, ενώ χρησιμοποιώ ως κύρια μέσα τη βιωματική μάθηση, το αισθητηριακό παιχνίδι, που εξειδικεύομαι, και τη μουσική.

Anastasia Varvaliou.jpg
Olga Tasopoulou.jpg

Βάσω Ξηροκώστα

Ένας αγαπημένος μου καθηγητής, μας είχε ρωτήσει τί θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε. Η απάντηση μου ήταν ‘Δασκάλα’ και η απόκρισή του, ότι δεν μπορώ να τα κάνω και τα δύο! Με οδηγό αυτή τη σκέψη, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.. Επιδιώκω να προσδίδω μια παιγνιώδη προσέγγιση στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με τους μικρούς μου φίλους, με στόχο την κινητοποίησή τους σε ψυχοσυναισθηματικό, κιναισθητικό και μαθησιακό επίπεδο. Στοιχεία του χαρακτήρα μου, όπως η δημιουργικότητα, σε συνδυασμό με την αγάπη για την εκπαιδευτική ρομποτική και την βιωματική μάθηση, νομίζω πως οδηγούν στην επίτευξη του αρχικού στόχου και προβληματισμού μου, να γίνω μια μικρή/μεγάλη δασκάλα!

Νικολέτα Παπαϊωάννου

Η αγάπη μου για τα παιδιά με οδήγησε στο να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στο τμήμα “Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία’’ του Διεθνές Πανεπιστημίου Ελλάδος. Η καθημερινή ενασχόλησή μου με τα παιδιά αποτελεί για μένα μια ξεχωριστή εμπειρία. Ο στόχος μου είναι να δίνω στα παιδικά πρόσωπα χαρά και την πολύπλευρη φροντίδα που χρειάζονται για να εξελιχθούν και για να γίνουν αυτόνομες προσωπικότητες!

Nikoleta Papaioannou.jpg
Vaso Xirokosta.jpg