This is us

Σωσάννα Καρδάτου

The best is yet to come!

Γιάννης Εμερτζίδης

Έχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια στον τομέα της διαφήμισης και του consulting και 10 χρόνια παράλληλα στην εκπαίδευση, ήθελα πάντα να χρησιμοποιήσω την εμπειρία και τη γνώση μου τόσο επιχειρηματικά όσο και πρακτικά σε κάτι πολύ δημιουργικό. Η καθημερινή επαφή με το σχολείο μου έδωσε τη δυνατότητα ​να καταλάβω ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Και όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, μεγαλώνει, εξελίσσεται, μαθαίνει, και προσαρμόζεται απέναντι στις ανάγκες και τις προκλήσεις που καθημερινά δημιουργούνται. 

Δουλεύοντας με μεγάλη όρεξη,  προσοχή και συνέπεια λοιπόν, δημιουργούμε καθημερινά το πλαίσιο μέσα στο οποίο τα παιδιά και οι γονείς νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά και ακολουθούν με ενθουσιασμό το καινοτόμο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και όλες τις μικρές και μεγάλες εκπλήξεις που συχνά ετοιμάζουμε.

Filiv Margariti.jpg

Φιλιώ Μαργαρίτη

To πάθος μου από μικρή τα παιδιά, ο κόσμος τους, η εξέλιξή τους. Σπούδασα Ο.Δ.Ε. στο ΠΑΜΑΚ κι εστίασα από την αρχή σε εκπαιδευτικές μονάδες. Χρόνια σε κατασκηνώσεις, διοργανώσεις εκδηλώσεων για παιδιά κ.α. ''διάβαζα- άκουγα'' τη μοναδικότητα του καθενός και δημιουργούσα συνθήκες για να εξελιχθεί το καθένα με τις δεξιότητες του. Αποτελεσματικός Γονέας, εκπαίδευση Μοντεσσόρι, διοίκηση μονάδων των 0-5 είναι κάποιες από τις εκπαιδεύσεις που διάλεξα σαν εφόδια. Στην οικογένεια του ''Μητέρα'' έχω ρόλο επικοινωνιακό-συντονιστικό, συμβάλλοντας κι εγώ σε όσα οραματιζόμαστε! Δίνοντας τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά και μέσα από τα δικά τους μάτια, μαθαίνω όλα αυτά που μου αρέσουν κι αναζητώ νέους τρόπους, εκπαιδεύσεις κι εφόδια για μένα. 

Anna Stamou.jpg

Άννα Στάμου

Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου

Ως πιτσιρικάκι, κάθε φορά που επέστρεφα από το σχολείο, φορούσα τα παπούτσια της μαμάς μου και έμπαινα στην "τάξη μου" με τις κούκλες-μαθητές και μαθήτριες να με περιμένουν. Μεγαλώνοντας εγώ, μεγάλωνε και το πάθος μου αυτό! Αποφοίτησα το 2011 από το Τμήμα Επιστήμων της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης, με στόχο το παιδικό μου παιχνίδι να γίνει πραγματικότητα, κατέχοντας πια τα απαραίτητα εργαλεία. Τα εφόδιά μου ενισχύονται με τα χρόνια μου μέσα στο πραγματικό σχολείο. Το πιο σημαντικό για μένα είναι τα παιδιά να είναι χαρούμενα!

Αναστασία Βαρβαλιού

Υπεύθυνη Παιδικών Τμημάτων

Παιδαγωγός προσχολικής αγωγής δημιουργίας και έκφρασης.

Η αγάπη μου για τα παιδιά είναι αυτή που με οδήγησε να δημιουργώ, να χτίζω, να ξεδιπλώνω και να εξελίσσω το χαρακτήρα και τις γνώσεις τους. Μέσα από την φαντασία, την ειλικρίνεια και την ευθύτητά τους, έχω ανοίξει τα φτερά μου και πετάω μαζί τους, σε ένα ταξίδι που μόνο αγάπη δίνει. Έμπνευσή μου τα δυο μου παιδιά, που με εφοδιάζουν με το πάθος να είμαι παρούσα και πάντα κοντά στα μικρά της καρδιάς μου.

Όλγα Τασοπούλου

Υπεύθυνη Βρεφικών Τμημάτων

Αποφοίτησα από τη σχολή Βρεφονηπιοκομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2014 ξεκινώντας το ταξίδι μου στον μαγικό κόσμο των παιδιών, όπως ήθελα από παιδί. Το 2018 εντάχθηκα στην οικογένεια του “Μητέρα”, όπου έμαθα να ψάχνω τον τρόπο να ενισχύεται η μοναδικότητα κάθε παιδιού μέσα στην ομάδα. Σημαντικά εφόδια για εμένα είναι οι εκπαιδεύσεις μου στον “Κύκλο της ασφάλειας”, τον “Αποτελεσματικό Γονέα - Gordon” και τη “Μοντεσσοριανή εκπαίδευση”, ενώ χρησιμοποιώ ως κύρια μέσα τη βιωματική μάθηση, το αισθητηριακό παιχνίδι, που εξειδικεύομαι, και τη μουσική.

Anastasia Varvaliou.jpg
Olga Tasopoulou.jpg

Αστερίνα Αρχοντίδου

Τμήμα προσχολικής αγωγής δημιουργίας και έκφρασης.

Αν και γεννημένη στη Λάρισα, μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Η τάση μου φάνηκε στο νηπιαγωγείο, καθώς πάντα έβρισκα χρόνο για να φροντίζω και να βοηθώ τα μικρότερα παιδιά. Από τότε και μέχρι τις σπουδές μου, μια λέξη υπήρχε στο μυαλό μου: Δασκάλα! Πλέον, ως βρεφονηπιοκόμος, μέσα από τη ζεστασιά, τη φροντίδα, τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι ζούμε υπέροχες στιγμές, γεμάτες ξεγνοιασιά και χαμόγελα, σε ένα καθημερινό ταξίδι με τους μικρούς μου συνταξιδιώτες!

Νικολέτα Παπαϊωάννου

Η αγάπη μου για τα παιδιά με οδήγησε στο να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στο τμήμα “Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία’’ του Διεθνές Πανεπιστημίου Ελλάδος. Η καθημερινή ενασχόλησή μου με τα παιδιά αποτελεί για μένα μια ξεχωριστή εμπειρία. Ο στόχος μου είναι να δίνω στα παιδικά πρόσωπα χαρά και την πολύπλευρη φροντίδα που χρειάζονται για να εξελιχθούν και για να γίνουν αυτόνομες προσωπικότητες!

Θάλεια Σικαλίδου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Από νωρίς είχα αποφασίσει για τον δρόμο που ήθελα να ακολουθήσω. Το πρώτο μου βήμα ήταν η αποφοίτησή  μου από το τμήμα προσχολικής αγωγής του  Α.Τ.Ε.Ι.Θ. όπου άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο με συνεχείς γνώσεις και εμπειρίες. Βρέθηκα στην οικογένεια του ‘Μητέρα’ με την ξεχωριστή φιλοσοφία και τρόπο προσέγγισης. Έγινα μέλος μια ομάδας που  αφουγκραζόμαστε με σεβασμό τις ανάγκες και τη μοναδικότητά των παιδιών. Εδώ, ως δασκάλα, μου δίνεται η δυνατότητα να είμαι μέρος αυτής της φιλοσοφίας και να εξελιχθώ περαιτέρω.

Thalia.jpg
Nikoleta Papaioannou.jpg
Asterina Arxontidou.jpg