This is us

Σωσάννα Καρδάτου

The best is yet to come!

Γιάννης Εμερτζίδης

Έχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια στον τομέα της διαφήμισης και του consulting και 10 χρόνια παράλληλα στην εκπαίδευση, ήθελα πάντα να χρησιμοποιήσω την εμπειρία και τη γνώση μου τόσο επιχειρηματικά όσο και πρακτικά σε κάτι πολύ δημιουργικό. Η καθημερινή επαφή με το σχολείο μου έδωσε τη δυνατότητα ​να καταλάβω ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Και όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, μεγαλώνει, εξελίσσεται, μαθαίνει, και προσαρμόζεται απέναντι στις ανάγκες και τις προκλήσεις που καθημερινά δημιουργούνται. 

Δουλεύοντας με μεγάλη όρεξη,  προσοχή και συνέπεια λοιπόν, δημιουργούμε καθημερινά το πλαίσιο μέσα στο οποίο τα παιδιά και οι γονείς νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά και ακολουθούν με ενθουσιασμό το καινοτόμο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και όλες τις μικρές και μεγάλες εκπλήξεις που συχνά ετοιμάζουμε.

Filiv Margariti.jpg

Φιλιώ Μαργαρίτη

To πάθος μου από μικρή τα παιδιά, ο κόσμος τους, η εξέλιξή τους. Σπούδασα Ο.Δ.Ε. στο ΠΑΜΑΚ κι εστίασα από την αρχή σε εκπαιδευτικές μονάδες. Χρόνια σε κατασκηνώσεις, διοργανώσεις εκδηλώσεων για παιδιά κ.α. ''διάβαζα- άκουγα'' τη μοναδικότητα του καθενός και δημιουργούσα συνθήκες για να εξελιχθεί το καθένα με τις δεξιότητες του. Αποτελεσματικός Γονέας, εκπαίδευση Μοντεσσόρι, διοίκηση μονάδων των 0-5 είναι κάποιες από τις εκπαιδεύσεις που διάλεξα σαν εφόδια. Στην οικογένεια του ''Μητέρα'' έχω ρόλο επικοινωνιακό-συντονιστικό, συμβάλλοντας κι εγώ σε όσα οραματιζόμαστε! Δίνοντας τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά και μέσα από τα δικά τους μάτια, μαθαίνω όλα αυτά που μου αρέσουν κι αναζητώ νέους τρόπους, εκπαιδεύσεις κι εφόδια για μένα. 

Garefalia Aggelaki.jpg

Γαρεφαλιά Αγγελάκη

Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου

Το 2018 αποφοίτησα απ’ το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Γυρνώντας πίσω στον χρόνο, το μυαλό μου σταματάει σε μια χαρακτηριστική ερώτηση:

”Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;” κι απάντηση πάντοτε η ίδια: Νηπιαγωγός. Μεγαλώνοντας συνειδητοποιούσα πόσο σημαντικό ήταν να κρατήσω ζωντανό το παιδί που είχα μέσα μου. Εκείνο το παιδάκι που θα γυρνούσε από το σχολείο με μελανιές στα πόδια από τα παιχνίδια και με χαμόγελα στη ψυχή που κατάφερε και αισθάνθηκε, εκφράστηκε, προβληματίστηκε, πειραματίστηκε, έκανε δεσμούς και πάνω από όλα έμαθε πως να μαθαίνει. Με μεγάλη μου χαρά έχω την ευκαιρία μέσα από την οικογένεια του ΜΗΤΕΡΑ να ανοίξω την αγκαλιά μου στις μοναδικές παιδικές ψυχές που με περιμένουν κάθε πρωί στην τάξη.

Αναστασία Βαρβαλιού

Υπεύθυνη Παιδικών Τμημάτων

Παιδαγωγός προσχολικής αγωγής δημιουργίας και έκφρασης.

Η αγάπη μου για τα παιδιά είναι αυτή που με οδήγησε να δημιουργώ, να χτίζω, να ξεδιπλώνω και να εξελίσσω το χαρακτήρα και τις γνώσεις τους. Μέσα από την φαντασία, την ειλικρίνεια και την ευθύτητά τους, έχω ανοίξει τα φτερά μου και πετάω μαζί τους, σε ένα ταξίδι που μόνο αγάπη δίνει. Έμπνευσή μου τα δυο μου παιδιά, που με εφοδιάζουν με το πάθος να είμαι παρούσα και πάντα κοντά στα μικρά της καρδιάς μου.

Όλγα Τασοπούλου

Υπεύθυνη Βρεφικών Τμημάτων

Αποφοίτησα από τη σχολή Βρεφονηπιοκομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2014 ξεκινώντας το ταξίδι μου στον μαγικό κόσμο των παιδιών, όπως ήθελα από παιδί. Το 2018 εντάχθηκα στην οικογένεια του “Μητέρα”, όπου έμαθα να ψάχνω τον τρόπο να ενισχύεται η μοναδικότητα κάθε παιδιού μέσα στην ομάδα. Σημαντικά εφόδια για εμένα είναι οι εκπαιδεύσεις μου στον “Κύκλο της ασφάλειας”, τον “Αποτελεσματικό Γονέα - Gordon” και τη “Μοντεσσοριανή εκπαίδευση”, ενώ χρησιμοποιώ ως κύρια μέσα τη βιωματική μάθηση, το αισθητηριακό παιχνίδι, που εξειδικεύομαι, και τη μουσική.

Anastasia Varvaliou.jpg
Olga Tasopoulou.jpg

Βάσω Ξηροκώστα

Ένας αγαπημένος μου καθηγητής, μας είχε ρωτήσει τί θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε. Η απάντηση μου ήταν ‘Δασκάλα’ και η απόκρισή του, ότι δεν μπορώ να τα κάνω και τα δύο! Με οδηγό αυτή τη σκέψη, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.. Επιδιώκω να προσδίδω μια παιγνιώδη προσέγγιση στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με τους μικρούς μου φίλους, με στόχο την κινητοποίησή τους σε ψυχοσυναισθηματικό, κιναισθητικό και μαθησιακό επίπεδο. Στοιχεία του χαρακτήρα μου, όπως η δημιουργικότητα, σε συνδυασμό με την αγάπη για την εκπαιδευτική ρομποτική και την βιωματική μάθηση, νομίζω πως οδηγούν στην επίτευξη του αρχικού στόχου και προβληματισμού μου, να γίνω μια μικρή/μεγάλη δασκάλα!

Νικολέτα Παπαϊωάννου

Η αγάπη μου για τα παιδιά με οδήγησε στο να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στο τμήμα “Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία’’ του Διεθνές Πανεπιστημίου Ελλάδος. Η καθημερινή ενασχόλησή μου με τα παιδιά αποτελεί για μένα μια ξεχωριστή εμπειρία. Ο στόχος μου είναι να δίνω στα παιδικά πρόσωπα χαρά και την πολύπλευρη φροντίδα που χρειάζονται για να εξελιχθούν και για να γίνουν αυτόνομες προσωπικότητες!

Θάλεια Σικαλίδου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Από νωρίς είχα αποφασίσει για τον δρόμο που ήθελα να ακολουθήσω. Το πρώτο μου βήμα ήταν η αποφοίτησή  μου από το τμήμα προσχολικής αγωγής του  Α.Τ.Ε.Ι.Θ. όπου άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο με συνεχείς γνώσεις και εμπειρίες. Βρέθηκα στην οικογένεια του ‘Μητέρα’ με την ξεχωριστή φιλοσοφία και τρόπο προσέγγισης. Έγινα μέλος μια ομάδας που  αφουγκραζόμαστε με σεβασμό τις ανάγκες και τη μοναδικότητά των παιδιών. Εδώ, ως δασκάλα, μου δίνεται η δυνατότητα να είμαι μέρος αυτής της φιλοσοφίας και να εξελιχθώ περαιτέρω.

Thalia.jpg
Nikoleta Papaioannou.jpg
Vaso Xirokosta.jpg

Μαρία Σαμαρά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σέρρες. Από μικρή είχα βρει τη μεγάλη μου αγάπη προς τα παιδιά και τις τέχνες (χορός, μουσική & εικαστικά) κι είχα βάλει στόχο να τις συνδυάσω. Όπως και έγινε, αφού αποφοίτησα από το Μουσικό Σχολείο Σερρών, ακολούθησε το Τμήμα Επιστημών  Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Καφαντάρη. Από το 2014 ξεκίνησε το υπέροχο ταξίδι μου στην εκπαίδευση, που με συνταξιδιώτες τα παιδιά ανακαλύπτουμε τον κόσμο γύρω μας και τον εαυτό μας. Μέσα από έναν δημιουργικό δρόμο που περιλαμβάνει διάφορα μονοπάτια προσωπικής έκφρασης, ταξιδεύουμε γεμίζοντας εφόδια την βαλίτσα μας, με κοινό προορισμό την ευτυχία!! 

Φωτεινή Κουκοτσίδη

Η επαφή με τα παιδιά πάντοτε με γέμιζε με όμορφα και ζεστά συναισθήματα, γι’ αυτό και η απόφασή μου να γίνω παιδαγωγός προέκυψε φυσικά. Αποφοίτησα από το τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. το 2013 κάνοντας έτσι το όνειρό μου πραγματικότητα!

Το πάθος μου και η αγάπη για τους μικρούς μου φίλους με κάνει να θέλω να εξελίσσομαι καθημερινά, σεβόμενη την μοναδικότητα του καθενός χωριστά.

Έχοντας πλέον τον ρόλο της μητέρας, επέστρεψα μετά από δύο χρόνια απουσίας στην αγκαλιά του «Μητέρα» με μεγαλύτερη ευαισθησία στα θέλω και τις ανάγκες των παιδιών αλλά σίγουρα περισσότερη όρεξη και αγάπη για δημιουργία μαζί τους.

Foteini Koukotsidi.jpg
Maria Samara.jpg