top of page

This is us

Photo.jpg

Σωσάννα Καρδάτου

Ξεκίνησα την πορεία μου μέσα από διάφορες μορφές τέχνης καθώς η ελευθερία της έκφρασης ήταν πάντα ο προσωπικός μου οδηγός.

Η αγάπη για τα παιδιά ήρθε αβίαστα! Αγαπώ να τους παρατηρώ κι όσο περνούσαν τα χρόνια ενίσχυα την εμπειρία μου μέσα από διαρκείς επιμορφώσεις στην ψυχολογία του βρέφους, του νηπίου, των γονέων και των δασκάλων καθώς και στις σύγχρονες παιδαγωγικές. Ήθελα να δημιουργήσω ένα ασφαλές πλαίσιο, φτιαγμένο με μεράκι και όλες τις προδιαγραφές ώστε τα παιδιά να μπορούν να ξεδιπλώνουν κάθε πλευρά του εαυτού τους, ελεύθερα και αυθεντικά, όπως η φύση τους. Να κατακτήσουν καινούριες εμπειρίες, να εξερευνήσουν και να μάθουν με βιωματικό τρόπο, να πειραματιστούν, να συνεργαστούν και να ανακαλύψουν την αυτοεικόνα τους και τον κόσμο! Στα εφόδια μου μετράω τα 26 χρόνια και τα χιλιάδες παιδιά που πέρασαν από τα χέρια μου, τις εκπαιδεύσεις και τις αγκαλιές γονέων και παιδιών που μεγαλώνουμε και εξελισσόμαστε μαζί.

Photo.jpg

Γιάννης Εμερτζίδης

Έχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια στον τομέα της διαφήμισης και του consulting και 10 χρόνια παράλληλα στην εκπαίδευση, ήθελα πάντα να χρησιμοποιήσω την εμπειρία και τη γνώση μου τόσο επιχειρηματικά όσο και πρακτικά σε κάτι πολύ δημιουργικό. Η καθημερινή επαφή με το σχολείο μου έδωσε τη δυνατότητα ​να καταλάβω ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Και όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, μεγαλώνει, εξελίσσεται, μαθαίνει, και προσαρμόζεται απέναντι στις ανάγκες και τις προκλήσεις που καθημερινά δημιουργούνται. Δουλεύοντας με μεγάλη όρεξη,  προσοχή και συνέπεια λοιπόν, δημιουργούμε καθημερινά το πλαίσιο μέσα στο οποίο τα παιδιά και οι γονείς νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά και ακολουθούν με ενθουσιασμό το καινοτόμο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και όλες τις μικρές και μεγάλες εκπλήξεις που συχνά ετοιμάζουμε.

Filiv Margariti.jpg

Φιλιώ Μαργαρίτη

To πάθος μου από μικρή τα παιδιά, ο κόσμος τους, η εξέλιξή τους. Σπούδασα Ο.Δ.Ε. στο ΠΑΜΑΚ κι εστίασα από την αρχή σε εκπαιδευτικές μονάδες. Χρόνια σε κατασκηνώσεις, διοργανώσεις εκδηλώσεων για παιδιά κ.α. ''διάβαζα- άκουγα'' τη μοναδικότητα του καθενός και δημιουργούσα συνθήκες για να εξελιχθεί το καθένα με τις δεξιότητες του. Αποτελεσματικός Γονέας, εκπαίδευση Μοντεσσόρι, διοίκηση μονάδων των 0-5 είναι κάποιες από τις εκπαιδεύσεις που διάλεξα σαν εφόδια. Στην οικογένεια του ''Μητέρα'' έχω ρόλο επικοινωνιακό-συντονιστικό, συμβάλλοντας κι εγώ σε όσα οραματιζόμαστε! Δίνοντας τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά και μέσα από τα δικά τους μάτια, μαθαίνω όλα αυτά που μου αρέσουν κι αναζητώ νέους τρόπους, εκπαιδεύσεις κι εφόδια για μένα. 

Vaso Xirokosta.jpg

Βάσω Ξηροκώστα

Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου

Ένας αγαπημένος μου καθηγητής, μας είχε ρωτήσει τί θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε. Η απάντηση μου ήταν ‘Δασκάλα’ και η απόκρισή του, ότι δεν μπορώ να τα κάνω και τα δύο! Με οδηγό αυτή τη σκέψη, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.. Επιδιώκω να προσδίδω μια παιγνιώδη προσέγγιση στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με τους μικρούς μου φίλους, με στόχο την κινητοποίησή τους σε ψυχοσυναισθηματικό, κιναισθητικό και μαθησιακό επίπεδο. Στοιχεία του χαρακτήρα μου, όπως η δημιουργικότητα, σε συνδυασμό με την αγάπη για την εκπαιδευτική ρομποτική και την βιωματική μάθηση, νομίζω πως οδηγούν στην επίτευξη του αρχικού στόχου και προβληματισμού μου, να γίνω μια μικρή/μεγάλη δασκάλα!

Anastasia Varvaliou.jpg

Αναστασία Βαρβαλιού

Υπεύθυνη Παιδικών Τμημάτων

Παιδαγωγός προσχολικής αγωγής δημιουργίας και έκφρασης.Η αγάπη μου για τα παιδιά είναι αυτή που με οδήγησε να δημιουργώ, να χτίζω, να ξεδιπλώνω και να εξελίσσω το χαρακτήρα και τις γνώσεις τους. Μέσα από την φαντασία, την ειλικρίνεια και την ευθύτητά τους, έχω ανοίξει τα φτερά μου και πετάω μαζί τους, σε ένα ταξίδι που μόνο αγάπη δίνει. Έμπνευσή μου τα δυο μου παιδιά, που με εφοδιάζουν με το πάθος να είμαι παρούσα και πάντα κοντά στα μικρά της καρδιάς μου.

Olga Tasopoulou.jpg

Όλγα Τασοπούλου

Υπεύθυνη Βρεφικών Τμημάτων

Αποφοίτησα από τη σχολή Βρεφονηπιοκομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2014 ξεκινώντας το ταξίδι μου στον μαγικό κόσμο των παιδιών, όπως ήθελα από παιδί. Το 2018 εντάχθηκα στην οικογένεια του “Μητέρα”, όπου έμαθα να ψάχνω τον τρόπο να ενισχύεται η μοναδικότητα κάθε παιδιού μέσα στην ομάδα. Σημαντικά εφόδια για εμένα είναι οι εκπαιδεύσεις μου στον “Κύκλο της ασφάλειας”, τον “Αποτελεσματικό Γονέα - Gordon” και τη “Μοντεσσοριανή εκπαίδευση”, ενώ χρησιμοποιώ ως κύρια μέσα τη βιωματική μάθηση, το αισθητηριακό παιχνίδι, που εξειδικεύομαι, και τη μουσική.

Photo.jpg

Ελπίδα Χασεκίδου

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί ασκώ το επάγγελμα που λατρεύω! Εργάζομαι ως παιδαγωγός τα τελευταία 12 χρόνια και το να μπαίνω σε μια τάξη γεμάτη φωτεινά χαμόγελα είναι για μένα κάτι που με γεμίζει ενέργεια. Μου δίνει την ευκαιρία να επιστρέφω καθημερινά στην παιδική αθωότητα και την ανεμελιά! Η κάθε μου ημέρα είναι γεμάτη από φαντασία, διάδραση, δημιουργία και έμπνευση δίνοντάς μου τη δυνατότητα να βρω τρόπους να εξελίσσομαι και η ίδια ως άνθρωπος. Στόχος μου είναι κάθε ενα απο τα παιδιά να πιστεύει στον εαυτό του και στα ξεχωριστά δυνατά σημεία του... ότι ακριβώς συμβουλεύω και στην κόρη μου! Εξαιρετικά σημαντικό ειναι οτι ανήκω στην οικογένεια του ΜΗΤΕΡΑ που μέσα σε αυτήν βρήκα τα μέσα και τις ιδέες να συνεχίσω να μαθαίνω με τον ίδιο ενθουσιασμό!

Photo.jpg

Μαριαλένα Κωνσταντινίδου

Από μικρή είχα ένα όνειρο... Το όνειρο μετά από χρόνια έγινε στόχος.. Στόχος μου είναι να βοηθήσω στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, ενός κόσμου που από την βρεφική ηλικία το παιδί θα παίρνει την καλύτερη αγάπη και φροντίδα πρώτα απ’όλα και ύστερα τα κατάλληλα στηρίγματα για να μπορέσει να ανοίξει τα φτερά του για να γίνει ένας υπέροχος άνθρωπος. Μέσα από τις σπουδές μου ως Βρεφονηπιοκόμος ανακάλυψα κι άλλη μια μεγάλη μου αγάπη, το θέατρο. Ξεκίνησα να εμβαθύνω στο θεατρικό παιχνίδι, το κουκλοθέατρο και πως το εκπαιδευτικό δράμα μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη εκπαίδευση του παιδιού.
Μέσα από διάφορα σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα ενίσχυσα τις γνώσεις μου στο αισθητηριακό και βιωματικό παιχνίδι τα οποία και εφαρμόζω. Είμαι ιδιαίτερα περήφανη που αυτές μου τις γνώσεις έχω τη χαρά και την ευκαιρία να τις αξιοποιήσω στο ΜΗΤΕΡΑ.

Photo.jpg

Άννα Μαρία Δονίκη

Μεγάλος αριθμός παιδαγωγών κατάλαβε από μικρή ηλικία ότι ήθελε να ασχοληθεί με αυτό το “επάγγελμα”. Με εμένα δεν συνέβη αυτό! Kαθώς μεγάλωνα  συνειδητοποίησα ότι δεν θέλω να χαθεί η αθωότητα που υπάρχει μέσα μου, ήθελα να παραμείνω ΠΑΙΔΙ! Υπάρχει πιο ωραία λέξη; Έτσι κι έγινε! Από το 2015 εργάζομαι ως βρεφονηπιοκόμος σε διάφορα σχολεία και κέντρα απασχόλησης. Με χαρά πλέον ανήκω στην οικογένεια του ΜΗΤΕΡΑ! Το όνειρό μου έχει γίνει πραγματικότητα! Εύχομαι κι εγώ με την δική μου σειρά να συμβάλλω στην ευτυχία και στην ανατροφή του κάθε παιδιού που περνάει από τα χέρια και το σχολείο μου!

bottom of page