Πρωινό

Γνωρίζοντας τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών, κάθε πρωί ετοιμάζουμε ένα φρέσκο, διαφορετικό και θρεπτικό πρωινό γεύμα. Το πρωινό σερβίρεται σε ομάδες, ανάλογα με την προσέλευση των παιδιών, από τις 8:00 μέχρι και τις 9:30.

Μεσημεριανό

Με σεβασμό στις αξίες της μεσογειακής διατροφής ο σεφ μας καθημερινά μαγειρεύει και σερβίρει σπιτικό φαγητό μαγειρεμένο με τα πιο φρέσκα και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά. Οι γονείς ενημερώνονται για το μενού στο τέλος κάθε μήνα για τον επόμενο. To μεσημεριανό φαγητό από το σχολείο είναι προαιρετικό.

Γυμναστική

Η καθημερινή άσκηση που παρέχεται μέσα από αθλήματα & δράσεις (τένις, στίβος, ιππασία, κολύμβηση, πρωινή γυμναστική, μουσικοκινητικές ασκήσεις, κινητικά παιχνίδια κλπ) έχει αποδειχτεί πως βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν ένα υγιές μυοσκελετικό και καρδιαγγειακό σύστημα.

Μουσική

Στο παιδί, η μουσική γίνεται το μέσο για να ανακαλύψει όλα όσα χρειάζεται για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, των αισθήσεών του, της άρθρωσης και της σωστής αναπνοής του, της φαντασίας και της δημιουργικότητάς του, της ικανότητας στην σύγκριση και την κριτική σκέψη.

Αγγλικά

Το μάθημα αγγλικών γίνεται μέσα από παιχνίδια, τραγούδια και δημιουργικές δραστηριότητες εξασκώντας την ακοή και την ομιλία τους με αβίαστο και ευχάριστο τρόπο, στο ασφαλές και γνώριμο σχολικό περιβάλλον με την παρέα των φίλων και συμμαθητών.

Πειράματα

Oι πρότερες αντιλήψεις των παιδιών για τον κόσμο επεξεργάζονται και καταλήγουν σε επιστημονική γνώση. Η ανακάλυψη αυτή των παιδιών μέσα από το βίωμα, τη συνέπεια, την τακτικότητα, την προσοχή στη λεπτομέρεια και τη συνεργασία ικανοποιεί την έμφυτη περιέργειά τους.

Κηπουρική

Στους εξωτερικούς χώρους έχουμε και τον λαχανόκηπό μας. Όλο το χρόνο φροντίζουμε και παρατηρούμε την εξέλιξη εποχικών φυτών, λαχανικών και φρούτων. Καταγράφουμε την ανάπτυξή τους, χωρίζουμε ομάδες εργασίας και γευόμαστε τους καρπούς της προσπάθειάς μας.

Εκπαιδευτικές Εκδρομές

Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσουμε τον κόσμο γύρο μας είναι να τον ανακαλύψουμε παρέα με τους φίλους μας!!!!

Εκδρομές για εμάς σημαίνει νέες εμπειρίες, νέες ευκαιρίες έκφρασης, εκτόνωσης, μάθησης και απόκτησης γνώσεων. Σημαίνει έκφραση του αυθορμητισμού, ικανοποίηση της περίεργης φύσης μας και αρμονική συνύπαρξη με το περιβάλλον που ζούμε.

Εβδομαδιαία Newsletter

Αποστολή email newsletter με πολύπλευρη ενημέρωση που συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις δραστηριότητες της εβδομάδας.

Επιπλέον για τα τμήματα των προνηπίων και του νηπιαγωγείου γίνεται ανάλυση του τρόπου προσέγγισης μέσα από τις πολλαπλές νοημοσύνες.

Ομάδες Γονέων

Οι μηνιαίες συναντήσεις με τους γονείς αφορούν θέματα που απασχολούν τους ίδιους, όπως:

  • ανάπτυξη ενσυναίσθησης

  • αντιμετώπιση καταστάσεων που δημιουργούν άγχος

  • οριοθέτηση συμπεριφοράς

  • διαχείριση συγκρούσεων

  • αποτελεσματική επικοινωνία

  • άλλα θέματα τα οποία θα δηλώσετε οι ίδιοι ότι σας απασχολούν.

Play Therapy

Το παιχνίδι αλληλεπιδρά με την τέχνη σε αυτό το εργαστήρι δημιουργικού παιχνιδιού και τα παιδιά βρίσκονται στο πιο κατάλληλο περιβάλλον για να εκφραστούν και να μετουσιώσουν δημιουργικά τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. 

Δρομολόγια

Εξυπηρετούμε καθημερινά την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία μας με πρωινά και μεσημεριανά δρομολόγια. Ενδεικτικά εξυπηρετούνται οι περιοχές: Πανόραμα, Πυλαία, Χαριλάου, Τούμπα, Καλαμαριά, Άγιος Ιωάννης, Κηφισιά, Ντεπώ, Κέντρο, Τριανδρία, 40 Εκκλησιές. Για οποιαδήποτε άλλη κοντινή περιοχή παρακαλούμε επικοινωνήστε με το σχολείο της επιλογής σας.

Θα μας βρείτε ανοιχτά:

Μητέρα Πανόραμα: 07:00-17:30

Μητέρα Κηφισιά: 07:00-17:00

Swimming.jpg

ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το νερό, που τόσο τους αρέσει, και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα με ασφάλεια και σιγουριά στην κολύμβηση.

Τμήματα Baby Swimming & Νηπίων.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: Μεγάλου Αλεξάνδρου 3, mitera.edu@gmail.com

ΚΗΦΙΣΙΑ: Μιχαήλ Ψελλού 35, miteraschools@gmail.com

© 2021 MHTERA The Concept School, Greece

  • YouTube
  • Facebook