top of page

This is us

Photo.jpg

Σωσάννα Καρδάτου

Ξεκίνησα την πορεία μου μέσα από διάφορες μορφές τέχνης καθώς η ελευθερία της έκφρασης ήταν πάντα ο προσωπικός μου οδηγός.

Η αγάπη για τα παιδιά ήρθε αβίαστα! Αγαπώ να τους παρατηρώ κι όσο περνούσαν τα χρόνια ενίσχυα την εμπειρία μου μέσα από διαρκείς επιμορφώσεις στην ψυχολογία του βρέφους, του νηπίου, των γονέων και των δασκάλων καθώς και στις σύγχρονες παιδαγωγικές. Ήθελα να δημιουργήσω ένα ασφαλές πλαίσιο, φτιαγμένο με μεράκι και όλες τις προδιαγραφές ώστε τα παιδιά να μπορούν να ξεδιπλώνουν κάθε πλευρά του εαυτού τους, ελεύθερα και αυθεντικά, όπως η φύση τους. Να κατακτήσουν καινούριες εμπειρίες, να εξερευνήσουν και να μάθουν με βιωματικό τρόπο, να πειραματιστούν, να συνεργαστούν και να ανακαλύψουν την αυτοεικόνα τους και τον κόσμο! Στα εφόδια μου μετράω τα 26 χρόνια και τα χιλιάδες παιδιά που πέρασαν από τα χέρια μου, τις εκπαιδεύσεις και τις αγκαλιές γονέων και παιδιών που μεγαλώνουμε και εξελισσόμαστε μαζί.

Photo.jpg

Γιάννης Εμερτζίδης

Έχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια στον τομέα της διαφήμισης και του consulting και 10 χρόνια παράλληλα στην εκπαίδευση, ήθελα πάντα να χρησιμοποιήσω την εμπειρία και τη γνώση μου τόσο επιχειρηματικά όσο και πρακτικά σε κάτι πολύ δημιουργικό. Η καθημερινή επαφή με το σχολείο μου έδωσε τη δυνατότητα ​να καταλάβω ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Και όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, μεγαλώνει, εξελίσσεται, μαθαίνει, και προσαρμόζεται απέναντι στις ανάγκες και τις προκλήσεις που καθημερινά δημιουργούνται. Δουλεύοντας με μεγάλη όρεξη, προσοχή και συνέπεια λοιπόν, δημιουργούμε καθημερινά το πλαίσιο μέσα στο οποίο τα παιδιά και οι γονείς νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά και ακολουθούν με ενθουσιασμό το καινοτόμο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και όλες τις μικρές και μεγάλες εκπλήξεις που συχνά ετοιμάζουμε.

Despoina Xasapi.jpg

Δέσποινα Χασάπη

Σπούδασα Νηπιαγωγός στη Ρόδο όπου στήθηκαν οι πρώτες βάσεις, πέρασα έναν χειμώνα στην Ελβετία, όπου εργάστηκα στο Ελληνικό σχολείο της Λωζάνης και της Γενεύης. Επέστρεψα στον Βόλο και πραγματοποίησα τις Μεταπτυχιακές Σπουδές μου στο ¨Παιδαγωγικό Παιχνίδι και Υλικό¨, εστιάζοντας και συγχρόνως, διευρίνοντας τo Παιδαγωγικό μου υπόβαθρο. Παράλληλα εκπαιδεύτηκα στην ‘Παθολογία του Λόγου’ στην Ψυχιατρική Κλινική του Παπαγεωργίου. Συνέχισα συνοδεύοντας παιδιά σε διανυκτερεύσεις σε μουσεία και πραγματοποιώντας, βιωματικά project και υποδειγματικές διδασκαλίες. Μετά, βρήκα ένα όμορφο σπιτάκι στο δάσος, το ¨Μητέρα¨ και ήξερα ότι εδώ θα μείνω! Από το 2015 μου έχει δοθεί η ευκαιρία να κάνω την δουλειά μου όπως αγαπώ και ακόμα να μαθαίνω, πως αγαπώ να την κάνω.

Asterina Arxontidou.jpg

Αστερίνα Αρχοντίδου

Τμήμα προσχολικής αγωγής δημιουργίας και έκφρασης. Αν και γεννημένη στη Λάρισα, μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Η τάση μου φάνηκε στο νηπιαγωγείο, καθώς πάντα έβρισκα χρόνο για να φροντίζω και να βοηθώ τα μικρότερα παιδιά. Από τότε και μέχρι τις σπουδές μου, μια λέξη υπήρχε στο μυαλό μου: Δασκάλα! Πλέον, ως βρεφονηπιοκόμος, μέσα από τη ζεστασιά, τη φροντίδα, τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι ζούμε υπέροχες στιγμές, γεμάτες ξεγνοιασιά και χαμόγελα, σε ένα καθημερινό ταξίδι με τους μικρούς μου συνταξιδιώτες!

Photo.jpg

Φ

Α

Aimi Karaiskou.jpg

Αίμη Καραΐσκου

Μικρή η μαμά μου, μου έλεγε: «Θα γίνεις δασκάλα! Έχεις τόση αγάπη μέσα σου, για τα παιδιά που δεν έχεις άλλη επιλογή!». Έτσι και έγινε…. Σπούδασα στο ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ. Στο Μητέρα βρήκα μια ανοιχτή αγκαλιά και έγινα και εγώ μέλος της ¨οικογένειας¨. Μετά από 2 χρόνια απουσίας, καθώς έγινα ¨Μητέρα¨, επέστρεψα ανανεωμένη με φρέσκιες ιδέες και μεγαλύτερη πια πείρα και κατανόηση, τόσο για τα παιδιά όσο και για το ρόλο του γονέα στη ζωή τους.

Xara Koutroliou.jpg

Χαρά Κουτρολού

Τελειώνοντας το Μουσικό σχολείο Αγρινίου το.... αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στη μουσική, όπου και αποφοίτησα από το τμημα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής με ειδικότητα στο Ακορντεόν. Η ενασχόληση μου
με παιδιά προσχολικής εκπαίδευσης μου ήταν η αφορμή να συνεχίσω τις σπουδές μου ως βρεφονηπιοκόμος και εκεί διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας με το σχολείο "Μητέρα". Ένα ζεστό περιβάλλον, με άνευ όρων αγάπη στα παιδιά και ιδιαίτερη παιδαγωγική φιλοσοφία ήταν όλα όσα ήθελα για να εργάζομαι με μεράκι!

Photo.jpg

Ράνια Τουμανίδου

Aπό πολύ μικρή έλεγα θα γίνω δασκάλα. Ήθελα συνεχώς να βρίσκομαι δίπλα σε παιδάκια και να τα φροντίζω. Έτσι, σπούδασα Βρεφονηπιοκόμος και δε το μετάνιωσα στιγμή. Η αγάπη μου γι'αυτά μου έδειξε τον σωστό δρόμο. Ο κόσμος των παιδιών είναι πάντα συναρπαστικός και γεμάτος αγάπη, αφού μέσα απ' τα δικά τους μάτια μόνο γλυκά συναισθήματα μπορείς να βιώσεις. Μαζί τους μαθαίνω να εξελίσσομαι και εγώ δημιουργώντας όμορφες και τρυφερές στιγμές με πυξίδα μου πάντα το χαμόγελο τους.

Photo.jpg

Ε

Σ

bottom of page