This is us

Σωσάννα Καρδάτου

The best is yet to come!

Γιάννης Εμερτζίδης

Έχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια στον τομέα της διαφήμισης και του consulting και 10 χρόνια παράλληλα στην εκπαίδευση, ήθελα πάντα να χρησιμοποιήσω την εμπειρία και τη γνώση μου τόσο επιχειρηματικά όσο και πρακτικά σε κάτι πολύ δημιουργικό. Η καθημερινή επαφή με το σχολείο μου έδωσε τη δυνατότητα ​να καταλάβω ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Και όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, μεγαλώνει, εξελίσσεται, μαθαίνει, και προσαρμόζεται απέναντι στις ανάγκες και τις προκλήσεις που καθημερινά δημιουργούνται. 

Δουλεύοντας με μεγάλη όρεξη,  προσοχή και συνέπεια λοιπόν, δημιουργούμε καθημερινά το πλαίσιο μέσα στο οποίο τα παιδιά και οι γονείς νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά και ακολουθούν με ενθουσιασμό το καινοτόμο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και όλες τις μικρές και μεγάλες εκπλήξεις που συχνά ετοιμάζουμε.

Despoina Xasapi.jpg

Δέσποινα Χασάπη

Σπούδασα Νηπιαγωγός στη Ρόδο όπου στήθηκαν οι πρώτες βάσεις, πέρασα έναν χειμώνα στην Ελβετία, όπου εργάστηκα στο Ελληνικό σχολείο της Λωζάνης και της Γενεύης. Επέστρεψα στον Βόλο και πραγματοποίησα τις Μεταπτυχιακές Σπουδές μου στο ¨Παιδαγωγικό Παιχνίδι και Υλικό¨, εστιάζοντας και συγχρόνως, διευρίνοντας τo Παιδαγωγικό μου υπόβαθρο. Παράλληλα εκπαιδεύτηκα στην ‘Παθολογία του Λόγου’ στην Ψυχιατρική Κλινική του Παπαγεωργίου. Συνέχισα συνοδεύοντας παιδιά σε διανυκτερεύσεις σε μουσεία και πραγματοποιώντας, βιωματικά project και υποδειγματικές διδασκαλίες. Μετά, βρήκα ένα όμορφο σπιτάκι στο δάσος, το ¨Μητέρα¨ και ήξερα ότι εδώ θα μείνω! Από το 2015 μου έχει δοθεί η ευκαιρία να κάνω την δουλειά μου όπως αγαπώ και ακόμα να μαθαίνω, πως αγαπώ να την κάνω.

Φαίη Στεφανίδου

Από μικρή με θυμάμαι να θέλω να ασχολούμαι και να παίζω με μικρότερα παιδιά. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και όντας μέλος του «Μητέρα» έχω την ευκαιρία με ακόρεστη διάθεση και φαντασία να ανακαλύπτω μαζί με τα παιδιά με βιωματικό τρόπο  «κόσμους μαγικούς». Θέλω να βλέπω τα μικρά μου να χαμογελάνε και να δημιουργώ ευφάνταστες και τρυφερές στιγμές μαζί τους. Εξάλλου στο «Μητέρα» μεγαλώνουμε χαρούμενα παιδιά

Maria Kexagia.jpg

Ελένη Κεχαγιά

Έχοντας  άλλα δυο μεγαλύτερα αδέρφια, από μικρή θυμάμαι όταν παίζαμε ζητούσα πάντα να είμαι η δασκάλα! Να που τελικά το παιχνίδι δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα!
Ολοκλήρωσα της σπουδές μου στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  του ΑΠΘ και φέτος ήρθε στη ζωή μου το «ΜΗΤΕΡΑ».
Τα παιδιά για μένα αποτελούν έμπνευση! Μαζί τους ανακαλύπτω, εξερευνώ, δημιουργώ, διασκεδάζω και το σημαντικότερο μαθαίνω από αυτά.

Fei Stefanidou.jpg

Αστερίνα Αρχοντίδου

Τμήμα προσχολικής αγωγής δημιουργίας και έκφρασης. Αν και γεννημένη στη Λάρισα, μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Η τάση μου φάνηκε στο νηπιαγωγείο, καθώς πάντα έβρισκα χρόνο για να φροντίζω και να βοηθώ τα μικρότερα παιδιά. Από τότε και μέχρι τις σπουδές μου, μια λέξη υπήρχε στο μυαλό μου: Δασκάλα! Πλέον, ως βρεφονηπιοκόμος, μέσα από τη ζεστασιά, τη φροντίδα, τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι ζούμε υπέροχες στιγμές, γεμάτες ξεγνοιασιά και χαμόγελα, σε ένα καθημερινό ταξίδι με τους μικρούς μου συνταξιδιώτες!

Αίμη Καραΐσκου

Μικρή η μαμά μου, μου έλεγε: «Θα γίνεις δασκάλα! Έχεις τόση αγάπη μέσα σου, για τα παιδιά που δεν έχεις άλλη επιλογή!». Έτσι και έγινε…. Σπούδασα στο ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ. Στο Μητέρα βρήκα μια ανοιχτή αγκαλιά και έγινα και εγώ μέλος της ¨οικογένειας¨. Μετά από 2 χρόνια απουσίας, καθώς έγινα ¨Μητέρα¨, επέστρεψα ανανεωμένη με φρέσκιες ιδέες και μεγαλύτερη πια πείρα και κατανόηση, τόσο για τα παιδιά όσο και για το ρόλο του γονέα στη ζωή τους.

Μαρία Μαυροσυκά 

Αποφοιτώντας από το Τμήμα Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, επέστρεψα στη πόλη που μεγάλωσα και είχα πρωτο-ονειρευτεί να γίνω παιδαγωγός, τη Θεσσαλονίκη. Από τότε, δεν έχω σταματήσει να ανακαλύπτω τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους να προσεγγίζεις τα παιδιά και να ανακαλύπτεις, μέσα από τα μάτια τους, ένα διαφορετικό κόσμο, γεμάτο αγάπη. Παράλληλα, με αμείωτη όρεξη για εξέλιξη, πραγματοποίησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και παρακολούθησα πλήθος επιμορφωτικών προγραμμάτων, εξερευνώντας τις ποικίλες μορφές και προεκτάσεις της εκπαίδευσης.

Νιώθω ευλογημένη για το δρόμο που διάλεξα να ακολουθήσω, καθώς με το πέρας κάθε σχολικής χρονιάς, ανυπομονώ να ξεκινήσει και πάλι ένα νέο ταξίδι….

Maria Mavrosyka.jpg
Asterina Arxontidou.jpg
Aimi Karaiskou.jpg

Εύη Βασιλείου

Σπούδασα στη σχολή Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών στο ΠΑ.ΜΑΚ. κι είμαι κάτοχος International MBA από το Guglielmo Marconi University της Ρώμης. Με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας σε κατασκηνώσεις και στον χώρο της εκπαίδευσης, η συναναστροφή μου με παιδιά ήταν καθημερινή. Η αγάπη μου για αυτά έγινε εντονότερη με τον ερχομό της κόρης μου! Όντας νέα μητέρα, στο σχολείο συνειδητοποιώ πόσο σημαντικά είναι τα εφόδια κι οι βάσεις που παίρνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία. Μαζί θα λέμε καθημερινά την πρώτη «Καλημέρα!».

Evi Vasikeiou.jpg