This is us

Σωσάννα Καρδάτου

The best is yet to come!

Γιάννης Εμερτζίδης

Έχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια στον τομέα της διαφήμισης και του consulting και 10 χρόνια παράλληλα στην εκπαίδευση, ήθελα πάντα να χρησιμοποιήσω την εμπειρία και τη γνώση μου τόσο επιχειρηματικά όσο και πρακτικά σε κάτι πολύ δημιουργικό. Η καθημερινή επαφή με το σχολείο μου έδωσε τη δυνατότητα ​να καταλάβω ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Και όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, μεγαλώνει, εξελίσσεται, μαθαίνει, και προσαρμόζεται απέναντι στις ανάγκες και τις προκλήσεις που καθημερινά δημιουργούνται. 

Δουλεύοντας με μεγάλη όρεξη,  προσοχή και συνέπεια λοιπόν, δημιουργούμε καθημερινά το πλαίσιο μέσα στο οποίο τα παιδιά και οι γονείς νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά και ακολουθούν με ενθουσιασμό το καινοτόμο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και όλες τις μικρές και μεγάλες εκπλήξεις που συχνά ετοιμάζουμε.

Despoina Xasapi.jpg

Δέσποινα Χασάπη

Σπούδασα Νηπιαγωγός στη Ρόδο όπου στήθηκαν οι πρώτες βάσεις, πέρασα έναν χειμώνα στην Ελβετία, όπου εργάστηκα στο Ελληνικό σχολείο της Λωζάνης και της Γενεύης. Επέστρεψα στον Βόλο και πραγματοποίησα τις Μεταπτυχιακές Σπουδές μου στο ¨Παιδαγωγικό Παιχνίδι και Υλικό¨, εστιάζοντας και συγχρόνως, διευρίνοντας τo Παιδαγωγικό μου υπόβαθρο. Παράλληλα εκπαιδεύτηκα στην ‘Παθολογία του Λόγου’ στην Ψυχιατρική Κλινική του Παπαγεωργίου. Συνέχισα συνοδεύοντας παιδιά σε διανυκτερεύσεις σε μουσεία και πραγματοποιώντας, βιωματικά project και υποδειγματικές διδασκαλίες. Μετά, βρήκα ένα όμορφο σπιτάκι στο δάσος, το ¨Μητέρα¨ και ήξερα ότι εδώ θα μείνω! Από το 2015 μου έχει δοθεί η ευκαιρία να κάνω την δουλειά μου όπως αγαπώ και ακόμα να μαθαίνω, πως αγαπώ να την κάνω.

Fei Stefanidou.jpg

Φαίη Στεφανίδου

Από μικρή με θυμάμαι να θέλω να ασχολούμαι και να παίζω με μικρότερα παιδιά. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και όντας μέλος του «Μητέρα» έχω την ευκαιρία με ακόρεστη διάθεση και φαντασία να ανακαλύπτω μαζί με τα παιδιά με βιωματικό τρόπο  «κόσμους μαγικούς». Θέλω να βλέπω τα μικρά μου να χαμογελάνε και να δημιουργώ ευφάνταστες και τρυφερές στιγμές μαζί τους. Εξάλλου στο «Μητέρα» μεγαλώνουμε χαρούμενα παιδιά

Aimi Karaiskou.jpg

Αίμη Καραΐσκου

Μικρή η μαμά μου, μου έλεγε:

«Θα γίνεις δασκάλα! Έχεις τόση αγάπη μέσα σου, για τα παιδιά που δεν έχεις άλλη επιλογή!».

Έτσι και έγινε…. Σπούδασα στο ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ. Στο Μητέρα βρήκα μια ανοιχτή αγκαλιά και έγινα και εγώ μέλος της ¨οικογένειας¨.

Μετά από 2 χρόνια απουσίας, καθώς έγινα ¨Μητέρα¨,

επέστρεψα ανανεωμένη

με φρέσκιες ιδέες και μεγαλύτερη πια πείρα και κατανόηση, τόσο για τα παιδιά όσο και για το ρόλο του γονέα στη ζωή τους.

Xara Koutroliou.jpg

Χαρά Κουτρολιού

Γεννήθηκα στο Αγρίνιο όπου τελείωσα το Μουσικό Σχολείο, ενώ παράλληλα ήμουν μέλος στη φιλαρμονική παίζοντας τρομπέτα. Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής  Άρτας με ειδίκευση στο ακκορντεόν. Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη όπου εργάστηκα ως μουδικοπαιδαγωγός συμμετέχοντας παράλληλα σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις και στη μπάντα δρόμου του Κρουστόφωνου. Λόγω της αγάπης μου για τα παιδιά ολοκλήρωσα επιπλέον σπουδές ως βοηθός βρεφονηπιοκόμου στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ και από τότε εργάζομαι στο ζεστό περιβάλλον του παιδικού σταθμού «ΜΗΤΕΡΑ» οπου μπορώ πλέον να συνδιάζω την αγάπη μου για τη διδασκαλία αλλα και τη μουσική!

Xara Stella.jpg

Φανή Στέλλα

Από μικρή ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με τα παιδιά. Έτσι ξεκίνησα το ταξίδι μου στην Θεσσαλονίκη όπου σπούδασα νηπιαγωγός, συνέχισα παρακολουθώντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση», ώσπου κατάφερα και έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα. Να βρεθώ σε μια τάξη με παιδιά! Αυτές οι όμορφες φωνούλες, οι αγκαλιές, τα φιλιά, τα χαμόγελα, οι ανησυχίες, η αισιοδοξία… δεν περιγράφονται με λόγια.. Είναι η κινητήρια δύναμη που με βοηθάει να συνεχίζω αυτό το όμορφο και γεμάτο περιπέτειες ταξίδι!!

Εύη Ψωμοπούλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη. Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου ως νηπιαγωγός στην Ρόδο και από τότε απασχολούμαι με την εξυπηρέτηση πελατών και την γραμματειακή υποστήριξη. Λίγα χρόνια αργότερα κατάφερα να το συνδυάσω στο χώρο της εκπαίδευσης. Για μένα το να επικοινωνώ τις ανάγκες παιδιών, γονέων και δασκάλων χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας και εμπιστοσύνης με βάση το σεβασμό και την αλληλοεκτίμηση είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Είμαι πολύ χαρούμενη που η οικογένεια ΜΗΤΕΡΑ μου έδωσε αυτή την ευκαιρία!

Evi Psomopoulou.jpg