top of page

This is us

Photo.jpg

Σωσάννα Καρδάτου

Ξεκίνησα την πορεία μου μέσα από διάφορες μορφές τέχνης καθώς η ελευθερία της έκφρασης ήταν πάντα ο προσωπικός μου οδηγός.

Η αγάπη για τα παιδιά ήρθε αβίαστα! Αγαπώ να τους παρατηρώ κι όσο περνούσαν τα χρόνια ενίσχυα την εμπειρία μου μέσα από διαρκείς επιμορφώσεις στην ψυχολογία του βρέφους, του νηπίου, των γονέων και των δασκάλων καθώς και στις σύγχρονες παιδαγωγικές. Ήθελα να δημιουργήσω ένα ασφαλές πλαίσιο, φτιαγμένο με μεράκι και όλες τις προδιαγραφές ώστε τα παιδιά να μπορούν να ξεδιπλώνουν κάθε πλευρά του εαυτού τους, ελεύθερα και αυθεντικά, όπως η φύση τους. Να κατακτήσουν καινούριες εμπειρίες, να εξερευνήσουν και να μάθουν με βιωματικό τρόπο, να πειραματιστούν, να συνεργαστούν και να ανακαλύψουν την αυτοεικόνα τους και τον κόσμο! Στα εφόδια μου μετράω τα 26 χρόνια και τα χιλιάδες παιδιά που πέρασαν από τα χέρια μου, τις εκπαιδεύσεις και τις αγκαλιές γονέων και παιδιών που μεγαλώνουμε και εξελισσόμαστε μαζί.

Photo.jpg

Γιάννης Εμερτζίδης

Έχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια στον τομέα της διαφήμισης και του consulting και 10 χρόνια παράλληλα στην εκπαίδευση, ήθελα πάντα να χρησιμοποιήσω την εμπειρία και τη γνώση μου τόσο επιχειρηματικά όσο και πρακτικά σε κάτι πολύ δημιουργικό. Η καθημερινή επαφή με το σχολείο μου έδωσε τη δυνατότητα ​να καταλάβω ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Και όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, μεγαλώνει, εξελίσσεται, μαθαίνει, και προσαρμόζεται απέναντι στις ανάγκες και τις προκλήσεις που καθημερινά δημιουργούνται. Δουλεύοντας με μεγάλη όρεξη, προσοχή και συνέπεια λοιπόν, δημιουργούμε καθημερινά το πλαίσιο μέσα στο οποίο τα παιδιά και οι γονείς νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά και ακολουθούν με ενθουσιασμό το καινοτόμο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και όλες τις μικρές και μεγάλες εκπλήξεις που συχνά ετοιμάζουμε.

Despoina Xasapi.jpg

Δέσποινα Χασάπη

Σπούδασα Νηπιαγωγός στη Ρόδο όπου στήθηκαν οι πρώτες βάσεις, πέρασα έναν χειμώνα στην Ελβετία, όπου εργάστηκα στο Ελληνικό σχολείο της Λωζάνης και της Γενεύης. Επέστρεψα στον Βόλο και πραγματοποίησα τις Μεταπτυχιακές Σπουδές μου στο ¨Παιδαγωγικό Παιχνίδι και Υλικό¨, εστιάζοντας και συγχρόνως, διευρίνοντας τo Παιδαγωγικό μου υπόβαθρο. Παράλληλα εκπαιδεύτηκα στην ‘Παθολογία του Λόγου’ στην Ψυχιατρική Κλινική του Παπαγεωργίου. Συνέχισα συνοδεύοντας παιδιά σε διανυκτερεύσεις σε μουσεία και πραγματοποιώντας, βιωματικά project και υποδειγματικές διδασκαλίες. Μετά, βρήκα ένα όμορφο σπιτάκι στο δάσος, το ¨Μητέρα¨ και ήξερα ότι εδώ θα μείνω! Από το 2015 μου έχει δοθεί η ευκαιρία να κάνω την δουλειά μου όπως αγαπώ και ακόμα να μαθαίνω, πως αγαπώ να την κάνω.

Asterina Arxontidou.jpg

Αστερίνα Αρχοντίδου

Τμήμα προσχολικής αγωγής δημιουργίας και έκφρασης. Αν και γεννημένη στη Λάρισα, μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Η τάση μου φάνηκε στο νηπιαγωγείο, καθώς πάντα έβρισκα χρόνο για να φροντίζω και να βοηθώ τα μικρότερα παιδιά. Από τότε και μέχρι τις σπουδές μου, μια λέξη υπήρχε στο μυαλό μου: Δασκάλα! Πλέον, ως βρεφονηπιοκόμος, μέσα από τη ζεστασιά, τη φροντίδα, τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι ζούμε υπέροχες στιγμές, γεμάτες ξεγνοιασιά και χαμόγελα, σε ένα καθημερινό ταξίδι με τους μικρούς μου συνταξιδιώτες!

Aimi Karaiskou.jpg

Αίμη Καραΐσκου

Μικρή η μαμά μου, μου έλεγε: «Θα γίνεις δασκάλα! Έχεις τόση αγάπη μέσα σου, για τα παιδιά που δεν έχεις άλλη επιλογή!». Έτσι και έγινε…. Σπούδασα στο ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ. Στο Μητέρα βρήκα μια ανοιχτή αγκαλιά και έγινα και εγώ μέλος της ¨οικογένειας¨. Μετά από 2 χρόνια απουσίας, καθώς έγινα ¨Μητέρα¨, επέστρεψα ανανεωμένη με φρέσκιες ιδέες και μεγαλύτερη πια πείρα και κατανόηση, τόσο για τα παιδιά όσο και για το ρόλο του γονέα στη ζωή τους.

Photo.jpg

Μαρία Χατζοπούλου

Κάθε φορά που επισκεπτόμουν τη παιδίατρό μου, με συνάρπαζε όλο και πιο πολύ το ''έργο'' της. Έτσι και εγώ, συχνά ερωτώμενη για το «τι θα ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω», η απάντηση ήταν παιδίατρος! Μεγαλώνοντας όμως, συνειδητοποιήσα ότι αυτό που με γοήτευε ήταν η προσφορά ενός τέτοιου επαγγέλματος στη ζωή ενός παιδιού και άρχισα να προσελκύομαι από το επάγγελμα της παιδαγωγού. Μέσα από διάφορες εθελοντικές δράσεις που απευθύνονταν σε παιδιά διαφόρων ηλικιών, άρχισα να είμαι πλέον σίγουρη για το επάγγελμα που ήθελα να ακολουθήσω… Έτσι λοιπόν, το 2017 εγγράφηκα στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Την οικογένεια του ΜΗΤΕΡΑ τη γνώρισα το 2021 κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης και έχω τη τιμή από τότε να αποτελώ και εγώ μέλος της!

Photo.jpg

Ηρώ Χατζηδάκη

Είμαι απόφοιτος του Διεθνές Πανεπιστήμιο του τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία. Η αγάπη μου για τα παιδιά με ώθησε στο να βρίσκομαι εδώ. Θεωρώ ευλογία την συναναστροφη μου μαζί τους γιατί μέσω τις φροντίδας τους και του παιχνιδιού συμβάλλω στην εξελιξη των δεξιοτήτων τους.Σε αυτή την «μαγική» ηλικία τους που είναι γεμάτη αγάπη και αθωότητα γεμίζω και προχωράω και εγώ μαζί τους, δίνοντας μου την ευκαιρία από το 2021 να συμμετέχω σε αυτή την μεγάλη οικογένεια του ΜΗΤΕΡΑ!!

Photo.jpg

Κυριακή Κοσκερίδου

Αποφοίτησα από το τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Η αφορμή για την εκκίνηση της ενασχόλησής μου με τον παιδαγωγικό κλάδο, δόθηκε μέσα από την καθημερινή αλληλοεπίδραση με παιδιά όλων των ηλικιών, κυρίως κατά τα κατασκηνωτικά μου χρόνια. Εξερεύνηση, παιχνίδι, βιωματική μάθηση, είναι μερικά μόνο από τα εφόδια που με συνοδεύουν έως και σήμερα. Προτεραιότητα για εμένα, αποτελεί η ενθάρρυνση των παιδιών κατά την διαδικασία εξερεύνησης των ενδιαφερόντων τους, του εαυτού τους και των δεξιοτήτων τους. Με χαμόγελο και πολύ πολύ διάθεση μετατρέπουμε την κάθε ημέρα μαζί με τα παιδιά σε ένα «μαγικό» ταξίδι!

Photo.jpg

Σαββούλα Παυλίδου

Όνειρο της νεανικής μου ηλικίας, ήταν να γίνω δασκάλα. Μου άρεσε όμως και η ιδέα της οργάνωσης και της επικοινωνίας με τον κόσμο. Μεγαλώνοντας, προχώρησα σε σπουδές βρεφονηπιοκομίας, που ήταν και η αρχική μου επιλογή. Έκανα την δική μου οικογένεια και βρέθηκα για πολλά χρόνια να εργάζομαι ως υπάλληλος γραφείου. Όμως με κάποιο τρόπο τελικά, αυτό που πραγματικά θέλεις, η ζωή φροντίζει να σου το φέρει. Να 'μαι λοιπόν στην οικογένεια του "Μητέρα" στην γραμματεία, ανάμεσα σε αγαπημένα πλασματάκια, να συνδυάζω την αγάπη για τα παιδιά με την εμπειρία της εργασίας.

bottom of page